Stichting Kinderen van de Voedselbank

18-11-2015 10:17

Stichting Kinderen van de voedselbank is een goed doel dat zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.
Afhankelijk zijn van de voedselbank kan komen door verschillende redenen bv; door ziekte of faillissement, of door ex-partners die verdwijnen en dus geen alimentatie betalen, hoe dan ook, kinderen belanden in deze situaties onschuldig en zijn altijd de dupe….
Deze organisatie deelt o.a kledingpakketten uit, organiseert dagjes uit naar pretparken etc zodat ook deze kinderen kind kunnen zijn. Plezier kunnen hebben en pronken in nieuwe kleding.
Voor de kinderen die op de basisschool zitten brengen zij een verjaardagsbox uit, hoe erg is het voor een kind wel niet, dat als deze jarig is zich liever ziek meld op school omdat er geen middelen zijn om te kunnen uitdelen, of om kinderen uit te nodigen voor de verjaardag. Met deze reden geeft de stichting een verjaardagbox uit met voldoende materiaal om te kunnen uit delen op school aan alle kinderen en de leraren, en voldoende materiaal om een leuke verjaardag mee te vieren, Uiteraard wordt deze box voorzien met een heel mooi cadeau voor de jarige zelf.

Koude Voetjes met handwerk aan deze stichting bijdragen:

-    Sokjes, mutsjes, speeltjes, etc. voor baby's

-    Trendy sjaals, mutsen, etc. voor kinderen tot 12 jaar.

-    Tractaties (sleutelhangers, bungels, etc)

-    Knuffels, speelgoed voor verjaardagen en andere evenementen.

Hiervoor en voor alle andere projecten kunnen we nog heel veel vrijwillige handwerkende dames gebruiken.  Steun deze goede doelen via Koude Voetjes en meld je aan!!!!