Waar komt "Koude Voetjes" vandaan?

Mijn naam is Anja van de Walle.  In 2015 heb ik Koude Voetjes opgericht met het doel zoveel mogelijk ouders met kinderen te vertellen dat zij er mogen zijn en wij ze welkom heten met een prachtig samengesteld babypakket.  
Naast babypakketten maken wij ook dekens, kussens en soms wat andere artikelen voor mensen die vluchten voor o.a geweld in binnen- en buitenland.  Naast mijzelf wordt Koude Voetjes beheerd door Ria de Rijke en Mathilde Krijgsheld.  Wij zijn allen vrijwilligers en doen dit naast ons normale dagelijkse bezigheden.
 

Koude Voetjes is een organisatie die zonder financiele middelen maar met vrijwilligers uit het hele land handwerken voor een aantal goede doelen in Nederland.  De website www.koude-voetjes.nl is ingericht als platform waar u alle informatie kunt vinden voor lopende projecten, patroontjes, maattabellen, ook een bedankje voor uw ingezonden handwerk en regelmatige berichtjes op de blog kunt u hier vinden.  

Mocht u vragen hebben of een berichtje willen sturen dan kan dit in het vragenhoekje.  Naast de website hebben wij ook een e-mailadres, stichtingkoudevoetjes@gmail.com alsook een facebookpagina Koude Voetjes (Handwerken voor goede doelen) waar u uw foto's, patroontjes en tips kunt plaatsen.

Van de vrijwilligers wordt gevraagd om zelf te zorgen voor de benodigde materialen en de verzendkosten om een pakket te versturen.  Mocht dit een probleem zijn, meldt dit even in het vragenhoekje, dan proberen wij daar een oplossing voor te vinden.  Er zijn door het land ook een paar inzamelpunten waar handwerk ingeleverd kan worden.  Indien mogelijk, is het fijn als u voor het verzenden van uw handwerk zelf een foto maakt en die verstuurd per e-mail en/of het vragenhoekje. 

Graag zouden we van onze vrijwilligers het woon-/ e-mailadres willen ontvangen alsook uw geboortedag,  u geeft hiermee toestemming dat wij deze gegevens mogen gebruiken voor het verzenden van de nieuwsbrief, het organiseren van verzamelpunten en het sturen van een felicitatie. Voor eventueel ander gebruik vragen wij uiteraard eerst om uw toestemming. U kunt deze gegevens per e-mail en/of het vragenhoekje versturen.

Koude Voetjes werkt met doorlopende en incidenteel korte projecten.  Wij maken afspraken met hulporganisaties en soms komen zij met een vraag wat door ons gehonoreerd wordt met een project.  Op deze wijze hopen we zoveel mogelijk kinderen te bereiken en te zorgen dat onze inzet er echt toe doet. Informatie over projecten kunt u vinden onder het kopje menu.

In het blog worden regelmatig nieuwsberichten geplaatst met eventuele specifieke verzoeken omtrent een project. 

Ons motto bij Koude Voetjes is: “Maak alleen wat je zelf leuk zou vinden om te ontvangen of aan een dierbare zou willen geven.”

Wij wensen u veel handwerkplezier en alvast hartelijk dank voor uw inzet.