Waar komt "Koude Voetjes" vandaan?

Mijn naam is Anja van de Walle.  Ik haak soms een kledingstuk voor mezelf, dan weer een cadeautje voor een ander, zodoende heb ik veel restjes wol verzameld en zijn mijn projecten uitgeput.  
 
Al hakend voor de baby van mijn nichtje bedacht ik dat er heel veel kinderen op de wereld zijn met koude voetjes, ook in Nederland.  
 
Begin 2015 heb ik daarom Koude Voetjes opgericht met het doel zoveel mogelijk (kleine) jonge kinderen in Nederland blij te maken met een handgemaakt kledingstukje, knuffeltje, dekentje, enz. enz..
 

Doe mee, denk mee, praat mee.

Er zijn helaas heel veel kinderen in Nederland die door omstandigheden niet alles hebben om goed verzorgd op te groeien.  Graag willen wij met enthousiaste vrijwilligers handwerken voor deze kinderen.

Het is de bedoeling dat dames die in hun vrije tijd graag handwerken zich aanmelden en hun creativiteit loslaten aan lopende projecten.

Aanmelden kan via het menu / doe mee, denk mee, praat mee.

Er zijn geen verplichtingen betreffende aantallen, patroontjes en materialen, wel graag rekening houden met de gestelde maten (zie menu / maattabel).

De materiaalkosten en verzendkosten komen echter voor uw eigen rekening.  Mocht het een probleem opleveren om uw handwerk te verzenden, meldt dit dan even via het vragenhoekje, dan proberen wij daar en oplossing voor te vinden.  U kunt ze ook altijd afgeven bij een inzamelpunt (zie contact).

Iedere vrijwilliger kan zich ook aanmelden op de facebookgroep "Koude Voetjes (handwerken voor goede doelen)" waar foto's, patroontjes en handwerktips met elkaar worden gedeeld.

Wij maken afspraken met hulporganisaties en soms komen zij met een vraag wat door ons wordt omgezet naar een project.  Op deze wijze hopen we zoveel mogelijk kinderen te bereiken en te zorgen dat onze inzet er echt toe doet. Informatie over projecten   kunt u vinden in menu / projecten.

Via het blog worden regelmatig nieuwsberichten geplaatst, met eventuele specifieke verzoeken betreffende projecten. 

Wij wensen u veel handwerkplezier en alvast hartelijk dank voor uw inzet!

 

 

Vragen hoekje

Datum 12-01-2019

Door Janeke Koning

Onderwerp granny Squares

Reageer

Anja, op advies van Greet stuur ik jou een grote envelop met 48 lapjes van 15 x 15 cm. Wellicht moet er een fleece dekentje achter genaaid worden. Heb daarom in de envelop ook een euro-biljet bijgevoegd voor de kosten daarvan. Als het niet nodig is, kun je er misschien garen voor (laten) kopen. Je bedenkt vast wel iets. Groetjes, ik ga verder met de slabbetjes en tussendoor weer granny squares haken. Dat maakt me blij en ontspannen. Groetjes

janneke

Datum 13-12-2018

Door Nanny

Onderwerp Popjes en mutsjes

Reageer

Vanmorgen heb ik mijn popjes en mutsjes geschonken aan koude voetjes.
Marta heeft ze opgehaald.
Met vr. Groet Nanny uit Apeldoorn.

Datum 07-12-2018

Door Marian de Groot

Onderwerp Ledikantlakentjes

Reageer

Zijn ledikantlakentjes ook welkom.
Ik maak ze van grote lakens en stik er dan een randje op.
Groet Marian

Datum 08-12-2018

Door Anja van de Walle

Onderwerp Re:Ledikantlakentjes

Reageer

Hoi Marian, ik weet niet of lakentjes nog zo vaak gebruikt worden. Wil je nog even verder aan andere ideetjes denken om met de lakens te doen? Evt. ook iets zoals slabbetjes met leuke randjes of zo?

Datum 10-12-2018

Door Gerrie Faber

Onderwerp Re:Re:Ledikantlakentjes

Reageer

Ik denk dat er best wel belang bij is omdat kleine kindjes nog niet onder een dekbed mogen slapen. Zij gebruiken dus juist een laken en dekentje