Waar komt "Koude Voetjes" vandaan?

Mijn naam is Anja van de Walle.  Ik haak soms een kledingstuk voor mezelf, dan weer een cadeautje voor een ander, zodoende heb ik veel restjes wol verzameld en zijn mijn projecten uitgeput.  
 
Al hakend voor de baby van mijn nichtje bedacht ik dat er heel veel kinderen op de wereld zijn met koude voetjes, ook in Nederland.  
 
Begin 2015 heb ik daarom Koude Voetjes opgericht met het doel zoveel mogelijk (kleine) jonge kinderen in Nederland blij te maken met een handgemaakt kledingstukje, knuffeltje, dekentje, enz. enz..
 

Doe mee, denk mee, praat mee.

Er zijn helaas heel veel kinderen in Nederland die door omstandigheden niet alles hebben om goed verzorgd op te groeien.  Graag willen wij met enthousiaste vrijwilligers handwerken voor deze kinderen.

Het is de bedoeling dat dames die in hun vrije tijd graag handwerken zich aanmelden en hun creativiteit loslaten aan lopende projecten.

Aanmelden kan via het menu / doe mee, denk mee, praat mee.

Er zijn geen verplichtingen betreffende aantallen, patroontjes en materialen, wel graag rekening houden met de gestelde maten (zie menu / maattabel).

De materiaalkosten en verzendkosten komen echter voor uw eigen rekening.  Mocht het een probleem opleveren om uw handwerk te verzenden, meldt dit dan even via het vragenhoekje, dan proberen wij daar en oplossing voor te vinden.  U kunt ze ook altijd afgeven bij een inzamelpunt (zie contact).

Iedere vrijwilliger kan zich ook aanmelden op de facebookgroep "Koude Voetjes (handwerken voor goede doelen)" waar foto's, patroontjes en handwerktips met elkaar worden gedeeld.

Wij maken afspraken met hulporganisaties en soms komen zij met een vraag wat door ons wordt omgezet naar een project.  Op deze wijze hopen we zoveel mogelijk kinderen te bereiken en te zorgen dat onze inzet er echt toe doet. Informatie over projecten   kunt u vinden in menu / projecten.

Via het blog worden regelmatig nieuwsberichten geplaatst, met eventuele specifieke verzoeken betreffende projecten. 

Wij wensen u veel handwerkplezier en alvast hartelijk dank voor uw inzet!

 

 

Vragen hoekje

Datum 12-12-2018

Door Jo-ann

Onderwerp Re:Re:Re:Ledikantlakentjes

Reageer

wat is de maat van een ledikantlakentje ? Je kunt er ook dekbedovertrekken van maken denk ik.
mvg
Jo-ann

Datum 12-12-2018

Door Anja van de Walle

Onderwerp Re:Re:Re:Ledikantlakentjes

Reageer

In dit geval, is het wel leuk om ledikantlakensetjes erbij te doen. Wat moet de maat van het lakentje dan zijn? 120 x 100cm?

Datum 06-12-2018

Door janneke koning

Onderwerp slabbetjes

Reageer

ik heb onlangs slabbetjes in verschillende kleuren gekocht. met aida-rand, waarin ik kan borduren. Zouden die ook in babypakket kunnen? Zowel klein slabbetjes, voor jonge baby's, als grotere, voor als ze een maand of 3 t/m 6 zijn. Die kunnen uiteraard ook al gebruikt worden voor kleine baby. Heb verschillende patroontjes voor kinderen.

Datum 08-12-2018

Door Anja van de Walle

Onderwerp Re:slabbetjes

Reageer

Hoi Janneke, wat een leuk idee om zo creatief bezig te zijn, en een leuke toevoeging voor het babypakket!

Datum 03-12-2018

Door Evelien van den Berg-Baanstra.

Onderwerp Kleding maken

Reageer

Goedemorgen, ik heb een vraag, mag ik ook zelf genaaide kleding sturen en hoe groot moeten de dekentjes zíjn?