Blog

Op reis

15-10-2018 15:14

Vanaf morgen ben ik ruim 2 weken lang niet zo actief/beschikbaar voor Koude Voetjes. Ik ga op familiebezoek in Zuid-Afrika en ben daar niet met regelmaat verbonden op het internet. Mathilde Krijgsheld helpt graag als er vragen zijn.  Je kunt gewoon 'Doe mee, denk mee,...' formulier op de website invullen of een mail sturen naar Koude Voetjes - stichtingkoudevoetjes@gmail.com.

 

Nieuwsbrief

09-10-2018 16:51

Grootste gehaakte deken van de wereld

08-10-2018 19:10

Dis is nog geen 1% van de grootste gehaakte deken van de wereld! We hebben zaterdag zo'n 100 eenpersoonsdekens opgehaald in Leeuwarden. We willen hier graag een eenmalig speciaal project van maken voor, uiteraard, de kinderen in Nederland. We hebben wel een paar ideeen, maar willen toch alle vrijwilligers de gelegenheid geven om mee te denken aan een speciaal mooi doel voor deze dekens. Fijn als je meedenkt!
Begin december willen we graag deze dekens uitdelen. Jullie horen z.s.m. wanneer, waar en hoe... Houd de evenementen pagina in de gaten.

Stichting Kinderen van de Voedselbank

08-10-2018 19:01

Martha en ik zijn vorige week maandag weer met een afgeladen auto bij Stichting Kinderen van de Voedselbank geweest - ruim 30 babypakketten en ruim 100 winterpakketjes. Wat fijn dat we ook nu met de winter in aantocht weer wat extras voor deze kinderen kunnen doen!

AANPASSING BABYPAKKET

08-10-2018 10:45

BELANGRIJKE MEDEDELING!
Door meerdere aanvragen, hebben we besloten om de wiegendekentjes (60x80cm) in het babypakket te laten vervallen en daarvoor in de plaats een cape (doek met punt voor hoofdje) van 90x90cm te doen. Tot de wiegendekentjes op zijn, gebruiken we ze uiteraard nog.

Winterpakketten

12-09-2018 17:20

Over het winterproject gesproken... We zijn bezig met winterpakketjes, zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen. Dit houdt in een pakketje met een muts, bijpassende sjaal en evt aangevuld met trui/sloffen/wanten/handschoenen. Deze pakketjes gaan naar verschillende doelen waaronder Stichting Kinderen van de Voedselbank. Ik zou graag dit project, incl. grotere maatjes kleding (<74) dv eind december willen afronden, zodat we in de 2e week van januari alles kunnen inpakken en naar de doelen brengen.

Koude Voetjes dagen

04-08-2018 19:03

Ik heb even met Ria overlegd. Het wordt echt te warm om echt lekker wat werk te verzetten komende dinsdag. We hebben daarom besloten om deze Koude Voetjes dag niet door te laten gaan. Toch bedankt voor al de vrijwilligers die bereid waren om te komen helpen!
We hebben gelijk even nagedacht over het vervolg van deze dagen. We willen bij deze graag drie nieuwe dagen plannen. De tweede dinsdag van september, 11 september, de tweede dinsdag van november, 13 november en de tweede dinsdag van januari 2019, 8 januari. Voor deze data geld bij leven en welzijn. Inschrijven voor deze dagen kan via de "Forum" op deze website of email: stichtingkoudevoetjes@gmail.com.  Alvast bedankt voor ieders toegewijde inzet!

Koude Voetjes dag, 7 augustus

04-08-2018 09:59

Net het laatste weerbericht voor komende week gezien. Beloofd zo'n 35 graden te worden dinsdag. Ik wil even met Ria overleggen wat verstandig is i.v.m. Koude Voetjes dag. Houdt aub facebook en website goed in de gaten. Maandag bericht ik of het evt. uitgesteld gaat worden al dan niet.

 

Koude Voetjes dag, 7 augustus

04-08-2018 08:39

Komende dinsdag, 7 augustus hopen we weer een Koude Voetjes dag te houden in Uddel. Ik heb even lopen dubben of het wel door moet gaan met deze temperaturen, maar met wat rustiger werktempo en wat vroeger stoppen, gaan we er gewoon een gezellige dag van maken. Ik doe er alles aan om in huis en buiten wat koelte te creeeren. Voor degenen die nog niet eerder bij mij aan huis geweest zijn hier een routebeschrijving: Het makkelijkste is via de A1, afslag Harderwijk/Kootwijk, dan richting Harderwijk, rechtdoor bij de rotonde met wegwerkzaamheden en bij de volgende (dus tweede) rotonde rechtsaf. Als maar rechtdoor langs 2 kerken, een slager, eetcafe, benzinestation, dan nummer 24c aan je rechterhand (tegenover mijn huis is een kledingzaak (La Jumelle). Ik dacht weer de tijd van rond 10 uur aan te houden. Totziens tot dinsdag!

 

Winterpakketten

19-07-2018 16:26

We hebben vandaag met z'n vieren alvast 96 winterpakketten gemaakt. Ria, Janny en Martha, heel er bedankt voor jullie inzet. We hebben samen een erg productieve, maar ook gezellige dag gehad.
Met ingang van nu willen we graag het winterpakketten project van start laten gaan. We hebben vooral sjaals en bijpassende mutsen nodig voor jongens. Een beetje stoere kleuren zoals, blauw, grijs, rood, enz. Ook voor meisje mogen er natuurlijk sjaals met bijpassende mutsen gemaakt worden. De leeftijd waarvoor wij nu werken is 1 - 15 jaar. Let er aub op dat de sjaals ruim genoeg zijn om minimaal 2 keer om te slaan en te knopen. Ik heb vanmorgen een maattabel voor mutsen op de groep geupload. Bij dit project mag je natuurlijk ook evt. bijpassende handschoenen/wanten maken of evt. bijpassende sokken. Probeer de kleuren een beetje effen en neutraal te houden. Dat deelt makkelijker uit. Veel plezier met het werken aan dit project! 
PS: Het babypakketten project blijft steeds doorlopend.

Alle artikelen