Blog

COA Rotterdam

09-11-2017 08:44

Ria en ik zijn zaterdag, 4 november weer bij de COA in  Rotterdam geweest.  We hebben aan de meisjes van 8 t/m 17 jaar weer hesjes uitgedeeld.  Het was weer een groot succes.  Ongeveer 80 hesjes en nog een aantal beanies.  Wat was het weer leuk om de meisjes te zien snuffelen tussen alle verschillende kleuren en patroontjes.  Ook deze meiden willen graag iets moois!

Poncho's voor Jemagerzijn

19-10-2017 08:44

Een aantal vrijwilligers hebben zich weer enorm ingezet voor de pleegkinderen van Jemagerzijn!  Hier hangt een prachtige collectie poncho's waar de meiden van alle leeftijden weer uit mogen kiezen.  Iets heerlijk warms voor de komende winter!

Dierentuin knuffels

12-10-2017 16:59

Komende zaterdag gaat Subajo weer met bussenvol kinderen van de COA, Voedselbank, e.a. hulporganisaties naar Dierenrijk.  Na afloop van dit gezellige dagje krijgen ze weer leuke kadootjes mee naar huis, o.a. prachtige knuffels gemaakt door vrijwilligers van Koude Voetjes.  Wij wensen de vrijwilligers van Subajo, de kinderen en hun begeleiding heel veel plezier!  Ik heb alvast mooi weer besteld!

Nieuw project: Fier

19-09-2017 08:53

Afgelopen vrijdag samen met Mathilde en Greet bij Stichting Fier geweest om te overleggen of Koude Voetjes een bijdrage kan leveren.  We waren op een afdeling waar moeders met kinderen onderdak vinden die gevlucht zijn uit hun thuis vanwege onleefbare situaties.  Deze moeders en kinderen hebben veelal ernstige trauma's te verwerken.  Deze mensen hebben in principe niets wat zij hun eigendom kunnen noemen en hebben ook niet de middelen om zelf in basisbehoeften te voorzien.  Koude Voetjes gaat ook hier een steentje bijdragen in de vorm van:  Babypakketten, eenpersoonsdekens voor de kinderen en een leuke kussen voor de moeders.  Greet hoopt grotendeels zorg te dragen voor dit project.  Hiervoor heeft zij veel granny's van 15 x 15 of evt. 30 x 30cm nodig.  Het liefst granny's van een kleur en als het kan meerdere van dezelfde kleur.  We beginnen met dit project kleinschalig om te kijken hoe het gaat, maar het heeft de potentie om een groot project te kunnen worden.  Er is veel nood bij Stichting Fier.

Een kijkje in de agenda van Koude Voetjes

12-09-2017 09:56

De afgelopen tijd is het weer loeidruk geweest!  Verzamelen, wassen en inpakken van 50 babypakketten voor Er is hulp!  En dan het leukste deel:  verleden week maandag gezellig met Ria de Rijke naar een bijeenkomst van Schreeuw om Leven geweest en daar ook gelijk de eerste 50 babypakketten overhandigd.  Ik ben ook gisteren weer met een volle auto bij Stichting Kinderen van de voedselbank geweest: 11 dozen met kleertjes en andere spulletjes en 30 babypakketten overhandigd.  Hier gaat ook weer veel werk aan vooraf.  Alle kleertjes en andere handwerk gaan eerst in de wasmachine, dan worden de kleertjes allemaal van een maatlabeltje voorzien en vervolgens netjes ingepakt.  De babyspulletjes worden gesorteerd en vervolgens verwerkt in passende babypakketten.  En dan komt altijd weer het leukste deel, de reden waarom wij dit allemaal doen, wegbrengen naar de hulporganisaties die het uitdelen aan heel veel blije kinderen! 

Tussendoor brengen/halen we ook materialen en handwerk bij verschillende vrijwilligers!  Ria en ik zijn verleden week maandag ook bij De Wolclub in Wilp een koppie koffie wezen drinken, een hoop acryl/wol gebracht en natuurlijk weer een aantal dozen met handwerk mee terug gekregen.  Smiddags gezellig bij Greet langs met een doos granny's en handwerk dat nog wat afwerking nodig heeft, en ook bij haar weer een doos met dekentjes mee terug.  Zo blijft het doorgaande stroom van dozen in en uit hier bij huize van de Walle.  

Met dank aan ruim 400 vrijwilligers!

Nieuwsbrief 7

19-08-2017 10:33

De tweede nieuwsbrief van dit jaar is gepubliceerd.  Kijk onder het kopje 'nieuwsbrieven' en lees alles over het wel en wee van Koude Voetjes in het afgelopen half jaar en vind ook meer informatie over de nog lopende projecten voor de komende maanden.  Veel lees plezier!

Zomervakantie!

28-07-2017 16:02

Ik ga er even 2 weken tussenuit!  Ik wil graag alle vrijwilligers, hulporganisaties en belangstellenden hartelijk bedanken voor al het werk in het afgelopen half jaar.  Koude Voetjes groeit enorm en we hebben weer heel veel kinderen blij kunnen maken met alles wat er gemaakt is door ruim 400 vrijwilligers.  

Ik wens jullie een hele fijne zomervakantie!

Hulporganisaties gezocht!

24-07-2017 10:54

Lieve vrijwilligers, ik zou graag na de vakantie nog een aantal goede doelen toevoegen aan Koude Voetjes. Willen jullie allemaal aub bij jullie in de buurt kijken/luisteren/informeren voor evt. hulpinstanties die ons hulp nodig hebben?

 

Twee hartverwarmende projecten

17-07-2017 12:50

Het is weer heerlijk zomervakantie!  Heel veel tijd dus om lekker buiten in het zonnetje te handwerken.  De activiteiten van Koude Voetjes staan nooit stil!  We hebben weer een verzoek gehad van Stichting Schreeuw om Leven om voor half september 50 neutrale kleur babypakketten te leveren.  Een hele klus met een groot tekort aan neutrale kleur ledikantdekentjes (80 x 120cm), maar we houden de moed erin.  In de afgelopen twee en een half jaar hebben we nog nooit aan een vraag niet kunnen voldoen, dus ook deze keer gaat het lukken met ruim 400 fijne vrijwilligers!

Dv. 14 october hopen we weer samen met Subajo een mooi dagje te maken voor kinderen van diverse hulporganisaties.  Koude Voetjes mag 100 dierentuin knuffels aanleveren voor de kinderen t/m 4 jaar.  Ook hiervoor kunnen we nog veel hulp gebruiken!

De Wolclub in Twello

10-07-2017 17:04

Ik ben vanmorgen gezellig op de koffie geweest bij de Wolclub in Twello.  Wat een gezellige club is dit en wat een enthousiasme om leuke dingen te maken voor de projecten van Koude Voetjes.  De dames hebben steeds weer nieuwe idees en zetten dit dan ook daadwerklijk weer om in prachtige kledingstukjes voor o.a. de kinderen van de voedselbank.  Ik heb genoten!  Mensen die in de buurt wonen van Wilp en Twello omgeving:  bij de Wolclub van de Ontmoeting is het heel gezellig, maar ook creatief en zeker productief!  Iedereen is welkom om mee te doen om de maandagmorgen.

Alle artikelen