Blog

Projectinformatie

03-01-2018 14:26

Lieve vrijwilligers, ik wil eigenlijk dit jaar even stoppen met grotere kledingstukken en ons concentreren op babypakketten, eenpersoonsdekens en sierkussentjes. Alternatieve producten zoals sierraden, leuke versierde potjes e.d. is leuk om erbij te blijven doen voor stichting kinderen van de voedselbank. Ik heb helaas niet meer de ruimte of de tijd om een breed scala aan kinderkleding te verzamelen en vervolgens klaar te maken om uit te delen. Individuele projecten, zoals in het afgelopen jaar de poncho's voor Jemagerzijn, project voor Subajo en evt. projecten voor AZC's worden apart aangekondigd.
Concreet betekent dit dat we werken aan babykleertjes tot en met maatje 74, bijpassende sokjes en mutsjes, dekentjes van 80 x 120cm en 60 x 80cm en knuffeltjes voor de babypakketten. Verder granny's voor- en eenpersoonsdekens van 105/120 x 180cm en sierkussentjes (hoes wasbaar) van 45 x 45cm. Knuffels e.a. kado-artikelen zijn nog steeds welkom.

Fijne feestdagen

15-12-2017 12:39

Fier Friesland

20-11-2017 18:19

We zijn afgelopen vrijdag bij Fier Friesland geweest.  14 eenpersoonsdekens, 8 kussentjes en 4 babypakketten gebracht voor een moederenkind afdeling.  Verder hebben we kunnen brainstormen om ook voor andere afdelingen van deze organisatie te gaan werken.  We zijn in ieder geval daar vertrokken met een bestelling van 40 kussentjes voor meisjes die gevlucht zijn voor geweld.  Mooi he, dat we ook voor deze doelgroep wat kunnen betekenen!

COA Rotterdam

09-11-2017 08:44

Ria en ik zijn zaterdag, 4 november weer bij de COA in  Rotterdam geweest.  We hebben aan de meisjes van 8 t/m 17 jaar weer hesjes uitgedeeld.  Het was weer een groot succes.  Ongeveer 80 hesjes en nog een aantal beanies.  Wat was het weer leuk om de meisjes te zien snuffelen tussen alle verschillende kleuren en patroontjes.  Ook deze meiden willen graag iets moois!

Poncho's voor Jemagerzijn

19-10-2017 08:44

Een aantal vrijwilligers hebben zich weer enorm ingezet voor de pleegkinderen van Jemagerzijn!  Hier hangt een prachtige collectie poncho's waar de meiden van alle leeftijden weer uit mogen kiezen.  Iets heerlijk warms voor de komende winter!

Dierentuin knuffels

12-10-2017 16:59

Komende zaterdag gaat Subajo weer met bussenvol kinderen van de COA, Voedselbank, e.a. hulporganisaties naar Dierenrijk.  Na afloop van dit gezellige dagje krijgen ze weer leuke kadootjes mee naar huis, o.a. prachtige knuffels gemaakt door vrijwilligers van Koude Voetjes.  Wij wensen de vrijwilligers van Subajo, de kinderen en hun begeleiding heel veel plezier!  Ik heb alvast mooi weer besteld!

Nieuw project: Fier

19-09-2017 08:53

Afgelopen vrijdag samen met Mathilde en Greet bij Stichting Fier geweest om te overleggen of Koude Voetjes een bijdrage kan leveren.  We waren op een afdeling waar moeders met kinderen onderdak vinden die gevlucht zijn uit hun thuis vanwege onleefbare situaties.  Deze moeders en kinderen hebben veelal ernstige trauma's te verwerken.  Deze mensen hebben in principe niets wat zij hun eigendom kunnen noemen en hebben ook niet de middelen om zelf in basisbehoeften te voorzien.  Koude Voetjes gaat ook hier een steentje bijdragen in de vorm van:  Babypakketten, eenpersoonsdekens voor de kinderen en een leuke kussen voor de moeders.  Greet hoopt grotendeels zorg te dragen voor dit project.  Hiervoor heeft zij veel granny's van 15 x 15 of evt. 30 x 30cm nodig.  Het liefst granny's van een kleur en als het kan meerdere van dezelfde kleur.  We beginnen met dit project kleinschalig om te kijken hoe het gaat, maar het heeft de potentie om een groot project te kunnen worden.  Er is veel nood bij Stichting Fier.

Een kijkje in de agenda van Koude Voetjes

12-09-2017 09:56

De afgelopen tijd is het weer loeidruk geweest!  Verzamelen, wassen en inpakken van 50 babypakketten voor Er is hulp!  En dan het leukste deel:  verleden week maandag gezellig met Ria de Rijke naar een bijeenkomst van Schreeuw om Leven geweest en daar ook gelijk de eerste 50 babypakketten overhandigd.  Ik ben ook gisteren weer met een volle auto bij Stichting Kinderen van de voedselbank geweest: 11 dozen met kleertjes en andere spulletjes en 30 babypakketten overhandigd.  Hier gaat ook weer veel werk aan vooraf.  Alle kleertjes en andere handwerk gaan eerst in de wasmachine, dan worden de kleertjes allemaal van een maatlabeltje voorzien en vervolgens netjes ingepakt.  De babyspulletjes worden gesorteerd en vervolgens verwerkt in passende babypakketten.  En dan komt altijd weer het leukste deel, de reden waarom wij dit allemaal doen, wegbrengen naar de hulporganisaties die het uitdelen aan heel veel blije kinderen! 

Tussendoor brengen/halen we ook materialen en handwerk bij verschillende vrijwilligers!  Ria en ik zijn verleden week maandag ook bij De Wolclub in Wilp een koppie koffie wezen drinken, een hoop acryl/wol gebracht en natuurlijk weer een aantal dozen met handwerk mee terug gekregen.  Smiddags gezellig bij Greet langs met een doos granny's en handwerk dat nog wat afwerking nodig heeft, en ook bij haar weer een doos met dekentjes mee terug.  Zo blijft het doorgaande stroom van dozen in en uit hier bij huize van de Walle.  

Met dank aan ruim 400 vrijwilligers!

Nieuwsbrief 7

19-08-2017 10:33

De tweede nieuwsbrief van dit jaar is gepubliceerd.  Kijk onder het kopje 'nieuwsbrieven' en lees alles over het wel en wee van Koude Voetjes in het afgelopen half jaar en vind ook meer informatie over de nog lopende projecten voor de komende maanden.  Veel lees plezier!

Zomervakantie!

28-07-2017 16:02

Ik ga er even 2 weken tussenuit!  Ik wil graag alle vrijwilligers, hulporganisaties en belangstellenden hartelijk bedanken voor al het werk in het afgelopen half jaar.  Koude Voetjes groeit enorm en we hebben weer heel veel kinderen blij kunnen maken met alles wat er gemaakt is door ruim 400 vrijwilligers.  

Ik wens jullie een hele fijne zomervakantie!

Alle artikelen