Blog

Stichting Kinderen van de Voedselbank

08-10-2018 19:01

Martha en ik zijn vorige week maandag weer met een afgeladen auto bij Stichting Kinderen van de Voedselbank geweest - ruim 30 babypakketten en ruim 100 winterpakketjes. Wat fijn dat we ook nu met de winter in aantocht weer wat extras voor deze kinderen kunnen doen!

AANPASSING BABYPAKKET

08-10-2018 10:45

BELANGRIJKE MEDEDELING!
Door meerdere aanvragen, hebben we besloten om de wiegendekentjes (60x80cm) in het babypakket te laten vervallen en daarvoor in de plaats een cape (doek met punt voor hoofdje) van 90x90cm te doen. Tot de wiegendekentjes op zijn, gebruiken we ze uiteraard nog.

Winterpakketten

12-09-2018 17:20

Over het winterproject gesproken... We zijn bezig met winterpakketjes, zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen. Dit houdt in een pakketje met een muts, bijpassende sjaal en evt aangevuld met trui/sloffen/wanten/handschoenen. Deze pakketjes gaan naar verschillende doelen waaronder Stichting Kinderen van de Voedselbank. Ik zou graag dit project, incl. grotere maatjes kleding (<74) dv eind december willen afronden, zodat we in de 2e week van januari alles kunnen inpakken en naar de doelen brengen.

Koude Voetjes dagen

04-08-2018 19:03

Ik heb even met Ria overlegd. Het wordt echt te warm om echt lekker wat werk te verzetten komende dinsdag. We hebben daarom besloten om deze Koude Voetjes dag niet door te laten gaan. Toch bedankt voor al de vrijwilligers die bereid waren om te komen helpen!
We hebben gelijk even nagedacht over het vervolg van deze dagen. We willen bij deze graag drie nieuwe dagen plannen. De tweede dinsdag van september, 11 september, de tweede dinsdag van november, 13 november en de tweede dinsdag van januari 2019, 8 januari. Voor deze data geld bij leven en welzijn. Inschrijven voor deze dagen kan via de "Forum" op deze website of email: stichtingkoudevoetjes@gmail.com.  Alvast bedankt voor ieders toegewijde inzet!

Koude Voetjes dag, 7 augustus

04-08-2018 09:59

Net het laatste weerbericht voor komende week gezien. Beloofd zo'n 35 graden te worden dinsdag. Ik wil even met Ria overleggen wat verstandig is i.v.m. Koude Voetjes dag. Houdt aub facebook en website goed in de gaten. Maandag bericht ik of het evt. uitgesteld gaat worden al dan niet.

 

Koude Voetjes dag, 7 augustus

04-08-2018 08:39

Komende dinsdag, 7 augustus hopen we weer een Koude Voetjes dag te houden in Uddel. Ik heb even lopen dubben of het wel door moet gaan met deze temperaturen, maar met wat rustiger werktempo en wat vroeger stoppen, gaan we er gewoon een gezellige dag van maken. Ik doe er alles aan om in huis en buiten wat koelte te creeeren. Voor degenen die nog niet eerder bij mij aan huis geweest zijn hier een routebeschrijving: Het makkelijkste is via de A1, afslag Harderwijk/Kootwijk, dan richting Harderwijk, rechtdoor bij de rotonde met wegwerkzaamheden en bij de volgende (dus tweede) rotonde rechtsaf. Als maar rechtdoor langs 2 kerken, een slager, eetcafe, benzinestation, dan nummer 24c aan je rechterhand (tegenover mijn huis is een kledingzaak (La Jumelle). Ik dacht weer de tijd van rond 10 uur aan te houden. Totziens tot dinsdag!

 

Winterpakketten

19-07-2018 16:26

We hebben vandaag met z'n vieren alvast 96 winterpakketten gemaakt. Ria, Janny en Martha, heel er bedankt voor jullie inzet. We hebben samen een erg productieve, maar ook gezellige dag gehad.
Met ingang van nu willen we graag het winterpakketten project van start laten gaan. We hebben vooral sjaals en bijpassende mutsen nodig voor jongens. Een beetje stoere kleuren zoals, blauw, grijs, rood, enz. Ook voor meisje mogen er natuurlijk sjaals met bijpassende mutsen gemaakt worden. De leeftijd waarvoor wij nu werken is 1 - 15 jaar. Let er aub op dat de sjaals ruim genoeg zijn om minimaal 2 keer om te slaan en te knopen. Ik heb vanmorgen een maattabel voor mutsen op de groep geupload. Bij dit project mag je natuurlijk ook evt. bijpassende handschoenen/wanten maken of evt. bijpassende sokken. Probeer de kleuren een beetje effen en neutraal te houden. Dat deelt makkelijker uit. Veel plezier met het werken aan dit project! 
PS: Het babypakketten project blijft steeds doorlopend.

Koude Voetjes dagen

04-07-2018 13:29

In de afgelopen tijd hebben wij ontzettend veel prachtige spullen binnen gekregen. Helaas ontbreekt de tijd mij steeds om alles te verwerken en klaar te maken om weer uit te delen. Ik wil graag aan jullie vragen om de komende vakantie een dagje naar Uddel te komen, zodat wij samen babypakketten en winterpakketten kunnen maken en kleertjes van maatjes kunnen voorzien. Dan kunnen we daarna grote hoeveelheden gaan uitdelen en na de vakantie weer met een frisse start doorgaan. Ik heb 2 datums uitgekozen, nl. donderdag 19 juli en dinsdag 7 augustus. Wil je aub hieronder met een reactie aangeven of je het leuk vind om een dagje mee te doen en dan welke dag. We willen er natuurlijk gelijk een gezellige dag van maken en ook wat brainstormen over de toekomst van Koude Voetjes.

Fier en Kien

02-06-2018 09:12

Vorige week vrijdag met Greet Meewis naar Friesland geweest. Bij Moederkindhuis Kien 7 dekens gebracht en gezellig koffie gedronken met een paar moedertjes. Bij Fier hebben we 16 kussens achtergelaten voor meisjes die hier een veilig heenkomen vinden.

Deze week kregen we nog een lief kaartje van Fier: "Lieve dames van Koude Voetjes, Wij willen jullie via deze weg hartelijk bedanken voor de prachtige kussens die jullie voor ons hebben gemaakt! Excuses dat wij ze niet persoonlijk in ontvangst konden nemen. Veel liefs, heel Gaja en alle meiden."

Stichting Kinderen van de Voedselbank

18-05-2018 17:43

Vandaag nog een ritje gemaakt naar Stichting Kinderen van de Voedselbank. 40 babypakketten en 2 doosjes met knuffels. Ik ben nu echt flink door de ledikantdekens heen. Nu eerst maar weer even sparen...

Alle artikelen