Blog

Bokskleden

11-05-2018 16:22

Ik heb nog een vraag gekregen voor 8 bokskleden. Graag vrolijke kleurtjes, dicht gehaakt/gebreid en gevoerd. Wie vindt het leuk om wat bokskleden te maken?

Moederenkindhuis 24/7

11-05-2018 16:21

Vandaag bij Moederenkindhuis 247 in Groesbeek wezen koffie drinken. Gelijk natuurlijk weer wat spulletjes gebracht. 12 woondekens, 8 ledikantdekentjes en 6 babypakketten. De moeders mochten zelf onder het koffie drinken hun deken uitkiezen. Ze zijn er heel erg blij mee. Ik moest jullie allemaal van hen hartelijk bedanken!

Stichting Kinderen van de Voedselbank

03-05-2018 13:45

Ik ben vanmorgen weer met een volle auto bij Stichting Kinderen van de voedselbank geweest. Rond de 25 babypakketten en een aantal dozen met allerlei leuke spulletjes gebracht. Vooral die leuke setjes die jij, Jebby Jongbloed, in je laatste doos had, vonden ze heel erg leuk! Ze zijn ook flink door de juwelensetjes heen Ria. Wil jij en Rianne weer wat maken? Ik ga weer door met babypakketten maken, want ze hebben er nog meer nodig. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie bijdragen!

Dekentjes, dekentjes, dekentjes...

15-03-2018 11:48

OPROEP!!

Wij hebben weer dringend behoefte aan granny's (15 x 15cm) om dekens mee te maken.  Het liefst granny's van 1 kleur en meerdere van dezelfde kleur, als dt mogelijk is.  Complete dekens van 105/120 x 180cm zijn natuurlijk van harte welkom!

Friesland

05-03-2018 11:52

Met Greet Meewis ben ik afgelopen vrijdag weer met een volgeladen auto op pad gegaan naar Friesland. We hebben 10 babypakketten en 2 bokskleden bij Mathilde Krijgsheld afgeleverd voor Chavah. Toen een plekje tussen de kussens gemaakt voor Mathilde (met nog 4 kussens) om in de auto te zitten en daarna met z'n drieeen op weg naar Fier. Hier hebben de meiden samen met ons de 40 kussens uitgeladen en vervolgens mochten zei in hun woonkamer zelf een kussen uitkiezen. Het was ontroerend om te zien hoe blij zij zijn met de kussens. We kregen ook een bedank kaartje van een van de meiden, speciaal door haarzelf gemaakt. Daarna zijn we nog even bij Moederkindhuis Fier geweest om 10 babypakketten en 2 bokskleden te brengen. Weer een heel geslaagde dag met veel te veel koffie.

Stapels en stapels om in te pakken

23-02-2018 14:43

Momenteel ben ik weer bezig om heel veel spullen in te pakken om weer weg te kunnen brengen naar verschillende goede doelen.  Ik heb net 40 kussens ingepakt voor de meiden bij Fier.  Nu ben ik bezig met 10 jongens babypakketten en 10 meisjes babypakketten voor moederkindhuizen Kien en Chavah.  Daarna komen er ook nog 12 dekens aan de beurt voor Moederkindhuis 24/7.  In de woonkamer en eetkamer staan inmiddels zo'n 20 dozen vol handwerk van vrijwilligers om uit te pakken en een plekje te geven in de vrijgekomen ruimten in het Koude Voetjes kamertje.  Dus voorlopig is er weer veel leuks te doen.

Er is Hulp

23-02-2018 14:41

Verleden week vrijdag hebben Ria en ik weer een bezoek gebracht aan Schreeuw om Leven (Er is hulp) in Hilversum.  We hebben deze keer maar liefst 75 babypakketten gebracht voor hun buddyproject.  Was weer een zeer nuttige en geslaagde meeting.

Ria de Rijke schrijft:

14-02-2018 12:31
Hallo allemaal
Even mijn belevenissen delen van vorige week.
Allereerst heb ik met de kou dekens bij Stichting Ontmoeting afgegeven. Daar maakt Greet Meewis dekens voor, van granny's waar ze er maar een paar van hebt.  Het zijn de meest bonte dekens, maar de mensen zijn er erg blij mee, dat ze zich zo toch wat warm kunnen houden.  Ik heb daar 5 dekens afgeleverd.
 
Daarna ben ik naar het Zij aan Zij huis geweest waar ik 6 babypakketten en 6 troostdekens heb afgeleverd.  Eenpersoonsdekens, die krijgen de kinderen als ze daar binnenkomen voor opvang. En wat heel leuk is ze hebben hem echt op hun bed en zijn er heel blij mee dat ze iets helemaal voor hun eigen hebben. Dus vrolijke jongens en meisjes dekens eenpersoons zijn dus van harte welkom, want we zijn er helemaal doorheen. Het was fijn om te merken hoe blij iedereen er weer mee was.

 

Wensen van moederkindhuizen

09-02-2018 09:18

We hebben een paar verzoeken gehad van een aantal van onze moederkindhuizen.  Moederkindhuis Kien en Chavah hebben beide bokskleden nodig van 80cm x 1m.  Deze bokskleden moet dicht gehaakt/gebreid zijn en gevoerd met fleece.  Moederkindhuis 24/7 heeft om woondekens gevraagd voor de moeders om s avonds lekker warm onder te kunnen kruipen op de bank. Deze moeders hebben het zelf al moeilijk en het kost hun heel veel energie en inzet om te leren om zelf voor hun kinderen te zorgen.  Vandaar dat wij vinden dat ook zij wel wat extra verwend mogen worden met een mooie woondeken van ongeveer 120x180cm.  Wie wilt ons helpen om deze wensen van de moederkindhuizen te vervullen?

Stichting Kinderen van de Voedselbank

19-01-2018 17:17

Vandaag weer 7 dozen met kinderkleding (truien, mutsjen, sjaals, sokken, etc.) en 30 babypakketten bij Stichting Kinderen van de Voedselbank gebracht.

In overleg met de stichting hebben we besloten om ons qua kleding voorlopig te slechts te richting op baby artikelen.  Voor de winter gaan we een keer per jaar een project plannen voor winterpakketten met daarin een muts, sjaal, evt. handschoenen en trui/vest.  Alle andere kado-artikelen en ook knuffels kunnen door het hele jaar ingeleverd worden.

Alle artikelen