Blog

Kinderen ook dakloos

12-01-2015 15:12

Bianca, haar man Davy en hun drie kinderen vormen een van de talloze gezinnen die in de afgelopen jaren in de daklozenopvang terecht zijn gekomen. Om hoeveel gezinnen het exact gaat is vanwege ingewikkelde gezinssamenstellingen en gedateerde cijfers moeilijk te bepalen, maar wat wel zwart op wit staat is dat het aantal kinderen in de daklozenopvang sinds 2009 met een derde gegroeid is. Drieduizend kinderen zijn op dit moment dakloos. Dat zijn 128 volle basisschoolklassen. Minderjarigen maken ongeveer een vijfde deel uit van de totale Nederlandse daklozenpopulatie. Het doel van crisisopvang is om cliënten kortstondig brood, bad en bed te bieden, om ze vervolgens binnen een maand of drie door te plaatsen naar een zelfstandige woonsituatie.

Tienermoeders

08-01-2015 14:50

We hebben een eerste en heel leuk project binnen.  Voor Stichting Huize Verder mogen we een kraamkadootje maken voor tienermoeder en baby.  Ik hoop steeds op de blog te melden wanneer er een baby'tje geboren is met een foto van het kadootje dat wij sturen.  Wie helpt er mee leuke babykadootjes te maken?  Meld je aub aan.  Voor meer informatie over deze stichting, er staat een link naar hun website onder 'Links'.

Tienermoeders

07-01-2015 10:49

Hoe leuk zou het zijn om aan een tienermoeder en haar pasgebore baby een kraamcadeautje te sturen??   Ik heb namelijk zoveel respect voor tienermoeders die bewust kiezen om hun baby te houden, al houdt dat in dat zij hun toekomstdromen misschien moeten herzien om voor hun kleine te zorgen.  In de samenleving van vandaag is het zo eenvoudig om maar gewoon afstand te doen en 'vrolijk' verder te leven alsof eventueel onverantwoordelijk gedrag geen concequenties heeft.  Deze moeders, met respect voor het leven, wil ik graag in het zonnetje zetten.  Wie helpt mij mee een cadeautje te haken of breien?

Onderdelen 181 - 183 van 183
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19