Blog

Welkom Patricia, Ellen, Janny en Winnifred

09-02-2015 11:50

Welkom aan vier nieuwe vrijwilligers.  We hebben nu al zo'n grote groep vrijwilligers, dat ik het nu aandurf om nieuwe hulporganisaties te zoeken. Ik heb een mail gestuurd aan Het Vergeten Kind.  We wachten op antwoord.  We krijgen ook een donatie van materialen binnen - laat ik zien op "haken voor goed doel" zodra ik het heb.  Ik ga nu ook op zoek naar meerdere sponsoren.   Dus als jullie materialen nodig hebben, laat even weten wat en probeer ik het via sponsoren binnen te halen.  Ik ga ook kijken of we een postsponsor kunnen krijgen, zodat we gratis de spulletjes over en weer kunnen versturen.  Ik meld me zo spoedig mogelijk weer met nieuws.

Progressie

05-02-2015 11:16

Aller eerst.  Welkom aan ons nieuwe vrijwilligster, Annie!  Met alle kadootjes die ik nu hier in huis heb, zijn we al over de helft met inzamelen voor Siriz.  Bedankt, Hennie, voor 20 leuke babymutsjes!  Zelf ben ik nu aan het experimenteren met een Layla popje en nog knuffeldoekjes aan het maken.  Bij Brigitte staan er ook weer super leuke beertjes klaar.  We zijn goed bezig!  Ik hoop gauw wat van de andere vrijwilligers te horen.  Petra gaat leuke tasjes naaien waar we de kadootjes in kunnen doen en die dan natuurlijk weer door de moeders gebruikt kan worden.  Foto's van alle leuke artikelen volgen.  Hou de blog in de gaten en vergeet niet om mee te kletsen op de facebook pagina "Handwerken voor goed doel".

Groetjes, tot de volgende keer...

Lieve vrijwilligers

28-01-2015 10:56

Wow, Koude-voetjes is nog geen maand van start, en we staan al op 3 goede doelen en 10 vrijwilligsters!  Iedereen die meewerkt en meedenkt, super bedankt!  Ook nog welkom aan Christine, Marianne, Riki en Rina.

Ik vertel even wat er zoal gebeurt:  Magda Breurs is een eigen groep met vrijwilligers aan het organiseren in Rotterdam.   Rina is niet zelf een haakster/breister, maar wil graag wol doneren, dus als er iemand wol en zo nodig heeft, meld dat even op de facebookgroep "Handwerken voor goed doel". Er wordt al druk gehaakt en gebreid en wat nog al meer aan babyslofjes, -vestjes en -knuffeltjes, enz. voor kraamkadootjes en niet te vergeten ook lapjes voor de dekentjes voor dakloze kinderen.

Over niet al te lange tijd kunnen we de eerste levering doen voor ons project met Siriz:  64 kraamkadootjes.  Dit is slechts het begin, daarna blijven we natuurlijk de kadootjes steeds aanvulen.

Van Huize Verder krijgen we bericht als er een babytje geboren is en kunnen we uit voorraad een kraamkadootje sturen.

We wachten nog in spanning op ons nieuwste project:  de amigurumi diertjes...

Ik ben nog druk op zoek naar sponsoren die ons kostedekkend kunnen helpen.  Iemand ideeen hierover?

Nieuw lid

26-01-2015 10:57

Hartelijk welkom Elvira!  Elvira gaat wat slofjes haken.  Binnenkort kunnen we de eerste kraamkadootjes uitdelen.  Super bedankt aan alle vrijwilligers!

Nieuwe leden

22-01-2015 09:42

Hartelijk welkom Brigitte, Lilian en Hennie.  

Wat een leuke verscheidenheid aan handwerken brengen jullie mee.  Lapjes voor de dekentjes voor dakloze kinderen;  mutsjes voor de kraamkadootjes en vilte knuffeltjes voor de kraamkadootjes en misschien ook wel een voorschot op het 'project van 2015'.

Alle vrijwillilgers en belangstellenden kunnen nu ook mee praten en delen op de facebook groep 'Handwerken voor goed doel'.  Iedereen van harte welkom.

Nieuw lid

21-01-2015 09:55

Hartelijk welkom Gerie de Graaf!  Ik hoop dat met z'n allen een heleboel kinderen in Nederland blij kunnen maken.  Ook aan de andere leden:  Als jullie een leuk goed doel weten of mensen en bedrijven die ons willen sponsoren, mag je dit alsjeblieft melden.

Alweer een nieuw project

20-01-2015 14:19

Zolang er vrouwen onbedoeld zwanger raken staat Siriz klaar met ondersteuning en zorg en werken ze aan het voorkomen van onbedoelde zwangerschap door middel van preventie.

Siriz heeft lokale hulpposten in heel Nederland. Bij deze hulpposten kunnen onbedoeld zwangere vrouwen en/of andere betrokkenen terecht met vragen, voor advies en een luisterend oor. Vrouwen kunnen op verschillende momenten in hun leven te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Siriz helpt hen door te luisteren, mee te denken en hulp te bieden op bijvoorbeeld psychosociaal, praktisch of financieel vlak.

Voor de moeders die een hulppost hebben bezocht en een kindje hebben gekregen maken we een kraamcadeautje! Meld je alsjeblieft aan als vrijwilliger en help me om leuke cadeautjes  te haken of te breien voor deze baby’s. We hebben op korte termijn 84 cadeautjes nodig. Wie helpt er mee?

Nieuw project

19-01-2015 14:17

Beste handwerkers,  er kom een heeeeel er leuk project aan....  Ik mag helaas nog niks zeggen, maar een tipje van de sluier....  als je graag amigurumi's haakt, meld je dan snel aan als vrijwilliger.  Dan gaan we samen aan de slag voor het mooiste goede doel project van 2015! 

Vrijwilligers

19-01-2015 14:15

Welkom Magda en Janneke!  De eerste vrijwilligers die aangemeld hebben om mee te handwerken voor goede doelen.  Ik hoop dat heel veel vrijwillige dames volgen...  Meld je aan.

Een eigen dekentje voor een dakloos kind

12-01-2015 15:13

Ik heb een plan om voor kinderen die dakloos zijn samen met hun ouders dekentjes te maken.  Hiervoor heb ik heel veel gebreide en/of gehaakte lapjes en granny squares nodig.

Wie, of wie, heeft er restjes gehaakte/gebreide lapjes en/of wil er voor dit mooie doel een aantal maken met restjes wol?  

Stuur alsjeblieft naar mijn adres:  Elspeterweg 24c, 3888MV, Uddel.  Ik haak de lapjes aan elkaar tot een deken.  Ik plaats daarna een foto van de deken op de blog met een berichtje van of over de ontvanger.

Alvast heel hartelijk bedankt,   Anja van de  Walle

Onderdelen 171 - 180 van 183
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>