Blog

Cadeautjes voor Siriz baby's

02-04-2015 09:28

Marianne en ik zijn maandag, 23 maart bij Siriz geweest.  We  hebben deze cadeautjes (sokjes, mutsjes, tutdoekjes, knuffeltjes) verpakt in zelfgemaakte (door Petra) rugzakjes aan de manager, Mevr. de Groot en ons contactpersoon, Miranda, overhandigd.  Zij waren blij verrast met de leuke en creatieve cadeautjes en er dus natuurlijk heel blij mee.  Deze cadeautjes worden nu verdeeld over de 16 locaties van Siriz, waarna de maatschappelijk werkers deze cadeautjes uitdelen als kraamcadeautje.  Een heel erg geslaagd bezoek aan Siriz, en we gaan vooral door met het maken van nog meer cadeatjes voor deze baby's.  Met moeders die er, ontdanks haar omstandigheden voor kiezen om hun baby te behouden, willen wij graag feliciteren met de wonder van het geboren kindje.

Nieuwtjes van deze week

20-03-2015 18:12

Hallo beste handwerkvrienden,

We hebben weer een drukke week achter de rug.  We zijn aan het werk voor de 'dakloze kinderen' - dekentjes.  Er zijn totaal 2 ledikant dekentjes en 2 enkelbeddekentjes in de maak.  Als iemand soms weet van arme  en behoeftige kinderen en/of stichtingen, horen wij het graag.  Koude-voetjes wil graag een glimlachje en zonnestraaltje bieden waar het kan.

Ook zijn we druk bezig met zonstraalvriendjes maken voor Gelre ziekenhuis.  Ik wil graag zoveel mogelijk knuffeltjes afleveren, 2 april.  Wie helpt er mee?  Zijn er nog meer ziekenhuizen waar wij voor kinderen zonstraalvriendjes kunnen maken?  Ik hoor graag van u.

Maandag hopen Marianne en ik de 64 babykadootjes bij Siriz te brengen.  Er staan 2 volle dozen klaar.  Een grote mijlpaal voor Koude-voetjes.

Wij hebben veel vrijwilligers en donaties nodig om meer en meer kinderen een glimlachje op hun gezicht te bezorgen.   Wie helpt er mee!!!

Groetjes, Anja

Zonstraalvriendjes

13-03-2015 10:52

Gelre ziekenhuis in Apeldoorn verwelkomt ons idee om knuffeltjes te maken voor kinderen die voor korte of langere periode in het ziekenhuis moeten verblijven.  Vooral nu met het mooie weer, kan ieder ziek kindje wel een vrolijk vriendje gebruiken.  Help aub mee om dit project mogelijk te maken.  Initieel verzamelen we ongeveer 15 a 20 knuffeltjes, (te versturen naar Elspeterweg 24c, 3888MV Uddel) die we dan in een keer bij het ziekenhuis brengen, waarna we dan regelmatig aanvullen. Dit project heeft een mogelijke uitbreiding naar Gelre Zutphen.

Alvast bedankt voor jullie steun en harde werk!

Groetjes, Anja

Granny's

11-03-2015 18:56

Zoals je gelezen hebt, zijn we begin maart met de Dekentjes voor dakloze kinderen project begonnen.  Het ethousiasme is groot.  Ik schat dat we ongeveer zo'n 100 granny's met elkaar gemaakt hebben tot dusver.

Maar...  reken uit!   Voor iedere deken hebben we ongeveer 77 granny's nodig!  Dus lieve handwerkers meld je aan!!!  We kunnen nog heel veel hulp gebruiken om voor de goede doelen van Koude-voetjes te werken.

Onderstaand vind je een formuliertje:  vul die in en ik reageer op zijn laatst de volgende dag op je aanmelding.

Dekentjes

04-03-2015 13:18

Allereerst Marianne hartelijk bedankt voor alle babykadootjes.  Kijk op de Fotogalerij na alle leuke tutdoekjes, knuffeltjes en heel veel schoentjes.

Marianne heeft ook een aantal voorbeelden gemaakt van granny's  Zoals je kunt zien,   alles mag.  Degenen die de vierkantjes aan elkaar gaan haken, maken er dan gelijk een passend en leuk geheel van.  De granny's moeten wel 15 x 15 zijn als je ze los opstuurt.  Als je van plan bent om zelf een dekentje/s in zijn geheel te maken, is je vrijheid onbeperkt.  Wij proberen de dekentjes minimaal 1.20 x 90 cm te maken.

Maart 2015

02-03-2015 11:44

Ik wil graag Maart 2015 afkondigen als de maand van de "dekentjes voor dakloze kinderen".  Wie doet er mee?   We gaan zoveel mogelijk granny's van 15 x 15 cm haken om zoveel mogelijk kinderen blij te maken.  Wie wil dat nou niet??  Een kind een eigen dekentje geven, omdat hij/zij met de ouders geen huis meer hebben, geen spulletjes, iedere dag ergens onderdak moet zoeken en eten moet zoeken!  

Meld je aub aan en haak mee!

Verzamelpunt voor de granny's is Uddel, Elspeterweg 24c, 3888MV.

Nogmaals een oproep voor granny's e.a.

26-02-2015 14:18

Nu ik toch bezig ben wil ik graag weer een oproep doen voor babyspulletjes, maar ook graag voor granny's (15 x 15 cm).  We blijven natuurlijk voor Siriz en Huize Verder kadootjes aanvullen.  Ik hoop volgende week weer aan de slag te gaan met Het Vergeten Kind en brieven schrijven voor donaties en korting voor verzending.

Ik wil ook graag het dekenproject voor dakloze kinderen meer leven inblazen.  Als iemand granny's heeft, graag aan mij sturen.

Ik wens iedereen alvast een heel fijn handwerk weekend en tot de volgende blog.

Groetjes Anja

Rugzakjes maken voor Siriz

26-02-2015 14:13

Petra en ik hebben gisteren een hele hoop rugzakjes gemaakt als verpakking van de kadootjes voor Siriz.  Zie de Fotogalerij voor een collage.  Dit samen met de mooie kadootjes en de kaartjes vormt een uniek kadootje voor dit goede doel.  Hierbij wil ik ook vragen of jullie lapjes willen sparen van minimaal de grootte van een A4'tje.  Daarmee kunnen we steeds weer nieuwe rugzakjes maken.  Ook lint van minimaal 1m is van harte welkom.

Kaartjes maken

23-02-2015 22:06

Dochter Lobke en vriendin Nathalie aan het kaartjes maken voor bij de kadootjes.  Alvast hartelijk bedankt dames!!!

Babytjes geboren

23-02-2015 22:04

Baby Jalil is op 14 februarie geboren en baby Rayan op 20 februarie in Huize Verder.  Van harte gefeliciteerd.  Ik heb namens Koude Voetjes aan baby Jalil de schoentjes gestuurd en aan baby Rayan een leuk mutsje.  Nieuwsbrief 33 is binnenkort te lezen op www.stichtinghuizeverder.nl. Ga gerust kijken naar de foto's van de baby's en lees meer over de stichting waarvoor Koude-voetjes ook werkt.

Aan alle vrijwilligers die bijgedragen hebben, hartelijk bedankt!

Alle artikelen