Blog

Kerstster project van Subajo

06-11-2015 13:53

We hebben voor dit project 60 knuffeltjes gemaakt voor minderbedeelde peuters.  Zo krijgen zij met de feestdagen in december ook iets extra's.

Stichting Bloesem Altena

04-11-2015 16:31

Bloesem is een thuis voor (zwangere) meiden met speciale aandacht voor tiener- en jonge moeders met hun kindje.  Stichting Bloesem creeerd  voor hen een veilige en prettige woonsituatie en wilt helpen weer grip te krijgen op situaties in het leven.

Koude Voetjes wilt graag d.m.v. een kraamcadeautje, dekentje en andere benodigheden ook aan deze moeders denken en hen met hun baby blij maken.  Deze moeders staan vaak erg alleen en kunnen wel een beetje extra steun en liefde gebruiken.  Ook voor dit doel gaan we weer met alle vrijwilligers aan de slag!

Afdeling Paaz, Tergooi ziekenhuis

29-10-2015 10:59

Lieve Hetty en patienten,

Weer een doos vol mutsjes, sokjes en knuffels!  Hartelijk bedankt voor al het mooi handwerk!  Hiermee kunnen we zeker weer een heleboel kinderen wat warmte geven deze winter.

Nieuwsbrief 1

15-10-2015 14:26

Lees de eerste nieuwsbrief van Koude Voetjes en ook de nieuwsbrief van Huize Verder...

Stichting Babyspullen

25-09-2015 11:57

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede.  Stichting Babyspullen trekt zich het lot van deze kinderen aan en vindt dat ieder kind recht heeft op een goede start.  De stichting verstrekt gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders.  Deze pakketten worden samengesteld uit gebruikte en nieuwe babyspullen die de stichting inzamelt en worden verspreid via hulpverleningsinstanties.  

Koude Voetjes wil aan deze stichting bijdragen met handgemaakte babyspulletjes, zoals mutsjes, sokjes, speeltjes, enz.  Wij vinden dat iedere baby voorzien moet zijn van de basisbehoeften om een goede start te kunnen maken in het leven.  Wie vind het leuk om mooie babyspulletjes te maken en wil het graag doneren aan dit goede doel?   Wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers die willen meewerken aan onze projecten!

Vrijwilligers dringend gevraagd!!

15-09-2015 14:01

Van alle handwerkende vrouwen in Nederland zijn er maar een paar handjes vol aan het werken voor behoeftige kinderen in Nederland.  Wij mensen in ons welvarend landje beseffen niet hoeveel armoede en nood er is in ons eigen land.  Vooral in de grote steden zijn de leefomstandigheden voor veel Nederlandse kinderen erg schreinend.  Koude Voetjes heeft heel veel vrijwiligers nodig om de nood onder onze eigen kinderen een beetje te kunnen lenigen.

Dames, meld u aub aan en haak of brei mee aan ons 'dekentjes voor dakloze kinderen' project.  De winter komt er aan!   We willen toch geen kind deze winter in de kou laten staan??

Help mee!!  Geef een Nederlands kindje een dekentje voor de winter!!

Babyhuis Dordrecht

04-09-2015 15:17

Petra schrijft:  "Hallo allemaal, ik ben vanmorgen namens Koude Voetjes naar het babyhuis in Dordrecht geweest. Wat is dat een mooi project om voor te werken. Ze zijn daar zo blij met onze knuffeltjes en vooral de poef die Marianne Temmermans-van Den Boogaart gehaakt had!! Ria (van het babyhuis) heeft de poef beetgepakt en niet meer los gelaten tot ik weg ging!! Ze zou er graag nog veel meer willen. alle maten, rond of vierkant alles is welkom. en dan heeft ze nog een speciaal verzoek! Wie wil er een schaapje haken?? Er is een moeder die heel graag een schaapje knuffel wil!! Wie maakt haar blij?? Dames bedankt voor alles wat jullie maken voor dit mooie doel. ga zo door!" heart-emoticon

Dekentjes voor Dakloze kinderen

03-09-2015 10:28

Mariet van het Leger des Heils in Amsterdam heeft gisteren weer een meisje blij kunnen maken met een dekentje.  Het meisje zei: "Wauw Mariet, wat lief van die mevrouwen. Wat mooi gemaakt! Zeg maar dat ze goede mensen zijn en ik zal goed voor het dekentje zorgen!" Vervolgens drukte ze het dicht tegen zich aan.  Namens Mariet en alle dakloze kinderen bedank ik de vrijwillige dames van Koude Voetjes voor jullie harde werk om dit mogelijk te kunnen maken.

Nog meer dekentjes voor dakloze kinderen

27-08-2015 10:18

Het is fijn dat er weer een aantal dekentjes naar Amsterdam kunnen voor de dakloze kinderen.  Mariet, van het Leger des Heils, hoop ze dit weekend weer mee te nemen.  Vooral nu we richting de herfst gaan is het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen een dekentje te bezorgen voor de winterkou!

Stichting Babyhope

07-08-2015 11:33

"Stichting Baby Hope zamelt al meer dan 10 jaar de restanten van kraampakketten in. Anders zou dit in de kliko verdwijnen, maar nu worden er levens mee gered in onder andere Gambia, Tanzania, Polen, enz. De kraampakketten worden dus meegegeven aan de projecten en die zorgen dat de materialen op de goede plek terecht komen. Nu kunnen die projecten ook andere dingen gebruiken – bijvoorbeeld mutsjes en sokjes. Anja zag een artikel van mij in een plaatselijke krant en zij gaf aan dat ze nog een stapel mutsjes en sokjes over had. Die gaan dus naar Gambia. Daar staat een babyziekenhuis, waar de vrouwen gratis mogen bevallen. Zij komen daar (vaak) lopend naar toe, vele kilometers lopen ze met hun dikke buik. Dan moeten ze buiten op de bevalling wachten en na de bevalling mogen ze nog een paar uur blijven. Ze krijgen daar dus gratis medische hulp en als ze weggaan krijgen ze onder andere een setje kleding, een knuffeltje mee. Gambia klinkt als een warm land, maar ’s avond kan de temperatuur wel 20 graden zakken – dus deze mutsjes en sokjes zijn daar zeker welkom! Koude voetjes – namens de kids in Gambia – hartelijk dank! (Mathilde Krijgsheld, vrijwilliger bij Koude voetjes en bij Stichting Baby Hope)"

Als we voor onze projecten een overschot aan handwerk hebben, schenken we het graag aan andere goede doelen.  Er zijn veel goede doelen die de hulp van handwerkende dames kan gebruiken.  Koude Voetjes heeft maar een paar projecten van de duizenden.  We helpen graag ook andere projecten als het kan.

Alle artikelen