Blog

Kraambank Losser

01-10-2020 15:38

Ik ben blij om te melden dat we weer voor een nieuw doel babypakketten mogen gaan verzorgen.  Kraambank Losser helpt ouders die niet voldoende middelen hebben om een babyuitzet voor hun kindje aan te schaffen.  Hierbij mogen wij helpen met een extraatje in de vorm van onze babypakketten.  Wij heten Kraambank Losser hartelijk welkom in onze Koude Voetjes familie!  Voor meer informatie over de Kraambank kunt u naar hun link klikken onder projecten (https://welzijn.stichtingfundament.nl/in-de-spotlights/kraambank-voor-alle-babys-een-goede-start/)

.

Uitdelen, uitdelen, ...

21-08-2020 17:56

Uitdelen is het leukste wat er is in een vrijwilligers organisatie!  Ik ben de bevoorrechte persoon die alle, prachtige gemaakte, handwerk om mag zetten in babypakketten en deze mag gaan uitdelen.

Deze week hebben we weer 60 babypakketten naar de Kraambank in Heerenveen gebracht.  Daar trof ik een papa en mama aan waarvan hun kleine dochtertje premature in het ziekenhuis lag.  Zij hadden nog helemaal niet voor hun kleine meid.  Ze verlieten de Kraambank, blij, met een kinderwagen, badje, kleertjes, enz. - alles wat ze maar nodig hebben om hun meisje te verzorgen. Ouders zoals deze papa en mama mogen ook een babypakket uitzoeken voor hun kindje als een extra cadeautje.

We zijn ook voor een heel andere doelgroep op pad geweest, nl. mama's en meisjes die, met of zonder kinderen, gevlucht zijn voor geweld.  Te denken hieraan valt, bijv. geweld in het gezin, loverboys - alle soorten geweld binnen wat de veilige thuisomgeving moet zijn voor deze dames.  Voor hen hebben wij knuffelkussens, dekens en voor de zwangere mama's babypakketten voor hun kindjes.   Misschien hebben deze vrouwen financieel geen gebrek, maar aan een blijk van liefde zeker wel.  Daarom vinden wij het ook zo belangrijkk om er voor deze doelgroep te zijn.

De vrijwilligers van Koude Voetjes maken met liefde prachtige spulletjes voor dit soort doelgroepen.  Ons doel is om zoveel mogelijk mensen blij te maken met een cadeautje, een blijkje van liefde, een steuntje in de rug, zeggen 'ook jij mag er zijn'!

Laat ons aub via het aanvraagformuliertje weten, als u van mensen weet die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.  Ik behandel alle aanvragen, zo nodig anoniem en bescherm uw privacy, alsof het om mijn eigen privacy gaat.  Zorgorganisaties zowel als individuele mensen mogen een aanvraag indienen.  Veel kunnen wij niet bijdragen - het gaat erom iets te doen voor ons medemens, en dat doen wij bij Koude Voetjes, met zijn allen met liefde!

Een nieuwe opzet voor Koude Voetjes 2.0

20-07-2020 11:13

Koude Voetjes is in de bevoorrechte positie dat zij meer spulletjes op voorraad heeft als wat wij kunnen uitdelen.  In de afgelopen jaren hebben wij vaak ervaren dat het moeilijk is om zorgbehoevende mensen in Nederland te bereiken.  Daarom wil ik een oproep doen aan alle ZORG instellingen waarin tienermoeders, minder bedeelde moeders, vluchtelinge moeders, etc. verblijven.  Vraag aub gratis babypakkettten aan!  Wij willen heel graag deze moeders en hun kindje  een hart onder de riem steken en laten weten dat zij en hun kindje welkom zijn.  

Op deze website vindt u een aanvraagformulier, vul deze in, wij verwerken uw aanvraag en bellen/mailen voor een afspraak om de pakketten bij u af te leveren.  

Ons wens is om zoveel mogelijk mensen, die respect hebben voor het leven, te bereiken, en moeders te vertellen dat zij en hun kindje zeker belangrijk en welkom zijn in Nederland.

Koude Voetjes 2.0

16-06-2020 18:05

In overleg met Ria en Mathilde heb ik besloten om Koude Voetjes drastisch te verkleinen.  Per 1 augustus gaan we de facebookpagina sluiten, gaan we door met een klein groepje vrijwilligers van maximaal 30 leden.  We maken dan ook alleen nog maar babypakketten voor ons huidige goede doelen die deze graag van ons afnemen.  Dus voor de goede doelen betekent dit dat we geen grote dekens, kussens, winter- en speelgoedprojecten meer doen.  Het is voor mij een heel erg moeilijke periode geweest, waarin ik deze beslissing steeds uitstelde.  Koude Voetjes heb ik met heel veel liefde opgericht en zien groeien.  Deze beslissing was voor mij ontzettend moeilijk, maar onder de omstandigheden voor mij de juiste.  Ik ben blij dat ik zo nog verder kan met deze mooie stichting. Ik wil bij deze alle vrijwilligers die in de afgelopen 5 jaar met ons mee hebben gehandwerkt, heel hartelijk bedanken voor jullie inzet.  Jullie verdienen allemaal een medaille!  Ik hoop dat jullie weer een ander mooi doel vinden om jullie handwerk aan te kunnen schenken.  Handwerk die jullie al gemaakt hebben of nog in de maak is voor het een of ander project, mogen natuurlijk nog ingeleverd worden.  We delen deze graag nog uit aan de goede doelen van Koude Voetjes.

 

Moederkindhuis 24/7

21-04-2020 10:01

Tijdens Coronatijd gebeurt er gelukkig ook nog wel wat.  Ik ben pas samen met mijn man mij het Moederkindhuis 24/7 in Groesbeek geweest om een heleboel spulletjes af te leveren.  Dekens, speelkleden, babypakketten.  Helaas geen koffie, maar gewoon op anderhalve meter bij de deur afleveren, en natuurlijk gezellig op afstand even een praatje maken.  Zo kan het ook.  Koude Voetjes gaat gewoon door, ook in Coronatijd!

Corona

21-03-2020 16:47

Wat is ons dagelijks leven in een week tijd veel veranderd!  Handwerkclubjes zijn gesloten.  Ik moet mijn groep 3 klas vanuit huis begeleiden en les geven.  Ons sociale leven is helemaal stil gevallen.  Niet meer even een bakkie doen hier of daar, of even op de zaterdag gezellig met manlief een hapje gaan eten, of even met een vriendin achter koopjes voor Koude Voetjes aan.  Zoveel mogelijk thuisblijven is het advies. 

Daarom wil ik ook iedereen bij deze sterkte wensen.  Laten we elkaar wat vaker bellen, nu bezoek niet gaat.  Ook onder ons zijn er eenzame en kwetsbare ouderen.  Laten we hen met zijn allen niet vergeten.

Babypakketten

29-01-2020 09:47

Samen met Greet gisteren naar COA Zutphen geweest. We werden heel hartelijk ontvangen en kregen spontaan beide een knuffel voor al het moois dat we mee brachten - 40 babypakketten en een aantal dozen en zakken met winterkleding.

Volgende week woensdag hopen Martha en ik naar de Kraambank in Heerenveen te gaan om weer 60 babypakketten af te geven.  Waar is de tijd gebleven dat we een, twee of drie babypakketten ergens brachten?  Fijn dat we zoveel voorraad krijgen om steeds meer babypakketten te kunnen uitdelen!

Kinderspeelgoed

13-01-2020 12:11

Nieuw project:  Voor de kinderen in de AZC's willen we graag in de lente een speelgoedproject doen.  Dit houdt in dat wij speelgoed gaan breien/haken zoals bijv. ballen, handpoppen, knuffels, poppen, auto's, dobbelstenen, etc.  Er zijn heel veel ideetjes en patroontjes te vinden op het interent.  Wij maken speelgoed voor de leeftijd 0 - 12 jaar.  Dit project loopt tot eind mei.  Dan hopen we begin juni te gaan uitdelen.  Ik hoop dat veel vrijwilligers enthousiast gaan meedoen met dit leuke project!

Afbeeldingsresultaat voor handpoppen hakenAfbeeldingsresultaat voor speelgoed haken en breienAfbeeldingsresultaat voor speelgoed haken en breien

2020!

06-01-2020 17:17

Aan alle vrijwilligers en relaties van Koude Voetjes, de beste wensen voor 2020!  Ik hoop dat we dit jaar weer met z'n allen mooi en zinvol hulpverleningswerk mogen doen!

Afbeeldingsresultaat voor vuurwerk

COA Apeldoorn

23-11-2019 10:57

Komende woensdag is het dan zover... Het resultaat van ons winterproject bij COA Apeldoorn.  We hopen met zeven vrijwilligers (Ria, Lenie, Martha, Joanne, Nelleke, Hage en ikzelf) al de prachtige winterspulletjes die al onze vrijwilligers gemaakt hebben te gaan uitdelen aan de kinderen, precies bijtijds voor de komende winter.  We bedanken Marleen van COA Apeldoorn dat zij dit mogelijk maakt.  Wij hopen rond 13:00  te beginnen met uitpakken en vanaf 14:00 zijn de kinderen en hun ouders welkom om spulletjes uit te zoeken.  We hopen op weer een geslaagde en gezellige middag met de azielzoekerskinderen van Apeldoorn!

Onderdelen 1 - 10 van 184
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>