Blog

Dierentuin knuffels

12-10-2017 16:59

Komende zaterdag gaat Subajo weer met bussenvol kinderen van de COA, Voedselbank, e.a. hulporganisaties naar Dierenrijk.  Na afloop van dit gezellige dagje krijgen ze weer leuke kadootjes mee naar huis, o.a. prachtige knuffels gemaakt door vrijwilligers van Koude Voetjes.  Wij wensen de vrijwilligers van Subajo, de kinderen en hun begeleiding heel veel plezier!  Ik heb alvast mooi weer besteld!

Nieuw project: Fier

19-09-2017 08:53

Afgelopen vrijdag samen met Mathilde en Greet bij Stichting Fier geweest om te overleggen of Koude Voetjes een bijdrage kan leveren.  We waren op een afdeling waar moeders met kinderen onderdak vinden die gevlucht zijn uit hun thuis vanwege onleefbare situaties.  Deze moeders en kinderen hebben veelal ernstige trauma's te verwerken.  Deze mensen hebben in principe niets wat zij hun eigendom kunnen noemen en hebben ook niet de middelen om zelf in basisbehoeften te voorzien.  Koude Voetjes gaat ook hier een steentje bijdragen in de vorm van:  Babypakketten, eenpersoonsdekens voor de kinderen en een leuke kussen voor de moeders.  Greet hoopt grotendeels zorg te dragen voor dit project.  Hiervoor heeft zij veel granny's van 15 x 15 of evt. 30 x 30cm nodig.  Het liefst granny's van een kleur en als het kan meerdere van dezelfde kleur.  We beginnen met dit project kleinschalig om te kijken hoe het gaat, maar het heeft de potentie om een groot project te kunnen worden.  Er is veel nood bij Stichting Fier.

Een kijkje in de agenda van Koude Voetjes

12-09-2017 09:56

De afgelopen tijd is het weer loeidruk geweest!  Verzamelen, wassen en inpakken van 50 babypakketten voor Er is hulp!  En dan het leukste deel:  verleden week maandag gezellig met Ria de Rijke naar een bijeenkomst van Schreeuw om Leven geweest en daar ook gelijk de eerste 50 babypakketten overhandigd.  Ik ben ook gisteren weer met een volle auto bij Stichting Kinderen van de voedselbank geweest: 11 dozen met kleertjes en andere spulletjes en 30 babypakketten overhandigd.  Hier gaat ook weer veel werk aan vooraf.  Alle kleertjes en andere handwerk gaan eerst in de wasmachine, dan worden de kleertjes allemaal van een maatlabeltje voorzien en vervolgens netjes ingepakt.  De babyspulletjes worden gesorteerd en vervolgens verwerkt in passende babypakketten.  En dan komt altijd weer het leukste deel, de reden waarom wij dit allemaal doen, wegbrengen naar de hulporganisaties die het uitdelen aan heel veel blije kinderen! 

Tussendoor brengen/halen we ook materialen en handwerk bij verschillende vrijwilligers!  Ria en ik zijn verleden week maandag ook bij De Wolclub in Wilp een koppie koffie wezen drinken, een hoop acryl/wol gebracht en natuurlijk weer een aantal dozen met handwerk mee terug gekregen.  Smiddags gezellig bij Greet langs met een doos granny's en handwerk dat nog wat afwerking nodig heeft, en ook bij haar weer een doos met dekentjes mee terug.  Zo blijft het doorgaande stroom van dozen in en uit hier bij huize van de Walle.  

Met dank aan ruim 400 vrijwilligers!

Nieuwsbrief 7

19-08-2017 10:33

De tweede nieuwsbrief van dit jaar is gepubliceerd.  Kijk onder het kopje 'nieuwsbrieven' en lees alles over het wel en wee van Koude Voetjes in het afgelopen half jaar en vind ook meer informatie over de nog lopende projecten voor de komende maanden.  Veel lees plezier!

Zomervakantie!

28-07-2017 16:02

Ik ga er even 2 weken tussenuit!  Ik wil graag alle vrijwilligers, hulporganisaties en belangstellenden hartelijk bedanken voor al het werk in het afgelopen half jaar.  Koude Voetjes groeit enorm en we hebben weer heel veel kinderen blij kunnen maken met alles wat er gemaakt is door ruim 400 vrijwilligers.  

Ik wens jullie een hele fijne zomervakantie!

Alle artikelen