Blog

Nieuwtjes

17-05-2017 11:46

Na een periode met persoonlijke zorgen binnen mijn familie, ben ik de draad weer aan het oppakken.  

Er beginnen al een paar leuke hesjes en beanies voor het COA Tienerproject binnen te druppelen, maar helaas nog lang niet genoeg.  We proberen nog even de deadline van 24 juni te halen.   Het zou fijn zijn als iedereen even doorgeeft hoeveel hesjes en beanies er al gemaakt zijn.  Voor degenen die niet op facebook mee praten, kun je dit gewoon op hier op de website doorgeven.

We kampen momenteel een beetje met een tekort aan ledikantdekentjes van 80 x 120cm.  Om voldoende babypakketten te kunnen maken voor al onze goede doelen zijn deze onmisbaar.  We proberen de kleuren een beetje neutraal te houden i.v.m. het uitdelen van een babypakket aan aanstaande moeders die vaak nog niet weten of zij een meisje of jongentje verwachten.  Als je wol gaat kopen graag rekening houden met wat kleurtjes in  zacht geel, mint, lila, wit en zo. Andere dekentjes van wol die we overal gratis krijgen blijven natuurlijk welkom.

Ik wens iedereen veel haak, brei en handwerkplezier in de komende zomermaanden!

NIEUW!! COA Tienerproject

15-03-2017 13:12

We hebben een paar weken geleden aan ongever 50 kleine- en basisschoolkinderen kleding, dekentjes, enz. uitgedeeld.  Nu bedachten wij dat de grotere kinderen eigenlijk altijd achter het net vissen als er uitgedeeld wordt.  Vandaar dit project.  Wij willen graag op dv. 1 juli aan de 60 tieners, leeftijd van 12 - 18, bij COA Rotterdam vrolijke zomerhesjes en beanies uitdelen.  Voor de meisjes hesjes natuurlijk en de jongens een stoere beanie.  Ik heb een paar eenvoudige patroontjes van beide onder "patroontjes en tips" geplaatst.  Wie doet er mee met dit leuke project!!!

COA Rotterdam

04-03-2017 19:17

We hebben vandaag weer een heleboel kinderen tussen de 0 en 8 jaar blij mogen maken met kleertjes, mutsen, sjaals, poncho's en dekentjes.  We willen voor COA Rotterdam wat vaker uitdeel middagen organiseren. Voor de volgende keer zouden we graag iets leuks willen doen voor de ongeveer 60 pubers (12 - 18 jarigen). Deze leeftijd valt heel vaak tussen wal en schip. Ik wil jullie vragen om aub mee te denken aan een leuk idee wat goed uitvoerbaar is voor ons om voor deze kinderen (jongens en meisjes) te maken.

Twee nieuwe doelen

15-02-2017 15:34

We mogen weer gaan uitdelen!  We hebben 2 nieuwe doelen succesvol benaderd - Stichting Schreeuw om Leven is een Prolife stichting die zich inzet voor het ongeboren leven en strijd tegen abortus.  Hier vinden veel jonge moeders hulp tijdens de zwangerschap.  Voor Koude Voetjes een heel mooi doel om onze babypakketten aan te schenken.  Chavah is een leef- en leerhuis voor jonge moeders in Groningen.  Ook hier mogen wij aanstaande moeders blij maken met onze babypakketten.  

Tassen... luiertassen, sporttassen,...

11-02-2017 13:39

IK HEB EEN LEUK IDEE VOOR EEN NIEUW PROJECT! We maken met z'n allen inmiddels ruim voldoende dekens, babykleding, en andere spulletjes. Het lijkt mij leuk om eens tassen te gaan maken. Tassen als evt. luiertas voor bij de babypakketten, tassen voor de kinderen van de voedselbank als gymtas, enz. Ik heb een patroontje op de website en hier onder bestanden staan, die ik nu zelf aan het uitproberen ben. Op het internet staan er nog veel meer. Je hoeft de tas niet perse zelf te voeren. Daar wil ik wel voor zorgen. Ik hoor graag van jullie of jullie dit ook een beetje leuk vinden en wie er zin heeft om mee te doen!

Alle artikelen